Web Hosting za spletno trgovino

Ena izmed najbolj osnovnih lastnosti spletnega gostovanja je zanesljivost. Zanesljiva storitev zagotavlja stalno dostopnost spletnega mesta, medtem ko je pri nezanesljivem strežniku stran enkrat dosegljiva, drugič ne. Takšno stanje ni dopustno. Tega se kakovostni Web hosting ponudniki še kako dobro zavedajo, zato poskrbijo za vse, kar je v njihovi moči, da strežnik nikoli ni nedosegljiv.

Web Hosting za spletno trgovino

Zanesljivost strežnika je osnovna karakteristika spletnega gostovanja.

Si predstavljate, koliko škode je lahko povzročene v primeru močno obiskane spletne trgovine, če ta na spletu ni na voljo zgolj nekaj ur? Finančna škoda je lahko ogromna, zato je treba poiskati ponudnika, ki zagotavlja zanesljivo gostovanje z vsaj 99,9-odstotnim časom dostopnosti spletnega mesta.

Le zanesljivost še zdaleč ni dovolj!

Še posebej pri spletni trgovini je izjemnega pomena, da ta deluje kar se da hitro. Tako zgolj zanesljivost ne zadošča, temveč moramo pri iskanju ponudnika gostovanja poiskati takšnega, ki bo omogočal tudi visoko hitrost delovanja spletišča.

Zapomnite si naslednje: Hitreje kot bo delovala vaša spletna trgovina, bolje se bodo na njej počutili vaši obiskovalci. Bolje kot se bodo počutili, več izdelkov si bodo ogledali in se v vaši trgovini dlje zadržali. Dlje časa kot se bodo pri vas zadržali, večja bo verjetnost, da bodo opravili nakup. S tem, ko bodo opravili več nakupov, pa bo tudi mnogo bolj verjetno, da bodo vašo spletno trgovino priporočili ljudem okoli njih.

Ali deljeno gostovanje zadostuje?

Če ste se o spletnem gostovanju že zanimali, najbrž veste, da obstajajo različne vrste Web hosting storitve:

Najcenejše izmed naštetih je prvo, torej deljeno gostovanje, pri katerem si en strežnik deli več naročnikov. Ravno zaradi tega se marsikdo sprašuje, ali je takšna oblika storitve sploh primerna za gostovanje spletne trgovine. Najverjetneje je, vendar je potrebno izbrati tako ustreznega ponudnika kot tudi ustrezen paket gostovanja.

Na kaj paziti pri izbiri gostovanja?

V povezavi s hitrostjo delovanja spletne trgovine se morate prepričati, da ponudnik gostovanja uporablja sodobne strežnike z zmogljivo strojno opremo. Za storitev se odločite le, če so v strežnik vgrajene SSD diskovne enote. Poleg tega preverite, kako odkrito ima ponudnik na svoji spletni strani predstavljeno strežniško opremo. Če je sploh nima, je to vsekakor negativen znak, saj se svoje, najverjetneje zastarele opreme sramuje.

SSD gostovanje

Prepričajte se, da bo vaša spletna trgovina gostovala na SSD strežniku.

Če ste našli ponudnika z odlično strojno opremo, se pred zakupom Web hosting storitve prepričajte še o odzivnosti, strokovnosti in prijaznosti ekipe za podporo naročnikom. Nikoli ne veste, kdaj vam bo prišla prav, zagotovo pa vam kdaj bo. In takrat bo še kako pomembno, da boste rešitve za svojo težavo deležni v najkrajšem možnem času.

Kdaj se odločiti za naprednejšo obliko gostovanja?

Zmogljiva strežniška oprema deljenega strežnika omogoča odlično delovanje manjše, srednje in tudi večje spletne trgovine. Seveda pa je pomembno, da je spletna trgovina primerno optimizirana, saj sicer ne bo delovala hitro tudi na naprednejši obliki gostovanja, kot je denimo najem namenskega strežnika.

Za največje in najbolj obiskane spletne trgovine vseeno svetujemo, da se raje odločite za zmogljivejšo obliko, na primer za VPS gostovanje, ki vam bo nudilo več strežniških resursov. Tako bo vaša spletna trgovina delovala normalno tudi takrat, ko jo bo naenkrat obiskalo večje število obiskovalcev.