Najbolj uporabne tematske domene

Ste vedeli, da obiskovalcem vašega spletnega mesta lahko svojo poslovno ali interesno dejavnost sporočite kar z domensko končnico? Res je, če boste registrirali tematsko domeno, bodo vaši obiskovalci vedeli, kaj lahko na vaši strani pričakujejo, še preden le-to obiščejo. Sliši se naravnost odlično, se vam ne zdi?

Tematske domene

V današnjem prispevku boste spoznali 6 popularnih tematskih domen.

Tematske domene so v velikem porastu. Gre za novejše končnice, ki so luč sveta ugledale šele ob koncu leta 2013. Takrat pravzaprav le redke izmed njih, saj se jih je veliko več pojavilo v naslednjem letu, vedno nove pa nastajajo še dandanes. Si lahko mislite, da jih je skupaj že preko tisoč? V nadaljevanju vam predstavljamo šest zelo zanimivih, za katere se odloča vse več posameznikov ali podjetij.

1. Tematska domena .TOP

Eno izmed daleč najbolj priljubljenih tematskih domen predstavlja končnica .TOP, ki jo lahko uporabite za najrazličnejše tipe spletnih strani. Domeno lahko uporabite za spletno predstavitev svoje storitve – seveda le, če verjamete da gre za »top« storitev visoke kakovosti. Lahko pa jo uporabite tudi takrat, ko želite postaviti spletno stran, na kateri boste predstavljali takšne ali drugačne lestvice in sezname. Naj vam naštejemo nekaj primerov:

  • Top 10 Horror Movies,
  • Top 7 Gadgets Under $50,
  • Top 5 Electric Guitar Players,
  • Top 20 Free WordPress Themes,
  • Top 50 Rock Songs of All Time.

Se vam je porodila ideja, kako bi lahko odlično uporabili domensko končnico .TOP? Slovenski registrar NEOSERV.si jo v tem trenutku ponuja po akcijski ceni 2,89 €. Pohitite, da ne zamudite odlične ponudbe.

2. Tematska domena .STUDIO

Imate svoj studio, za spletno stran pa uporabljate katero izmed klasičnih domenskih končnic? Razmislite o prenosu spletne strani na domeno .STUDIO, s katero boste med množico konkurenčnih podjetij zagotovo izstopali.

Domena .STUDIO

Domena .STUDIO bo kot nalašč, če ponujate frizerske storitve.

Domenska končnica .STUDIO je primerna za vse vrste studiev, na primer za frizerski, plesni, kozmetični, masažni, lepotni, vadbeni, video, arhitekturni studio in tako dalje.

3. Tematska domena .SHOP

Nameravati postaviti spletno trgovino, ki bo namenjena angleško govorečemu prebivalstvu? Zakaj bi registrirali domeno .COM ali .NET, če ste lahko bolj kreativni in hkrati tudi bolj unikatni.

Z domeno .SHOP boste pozornost usmerili nase, vaši obiskovalci pa si bodo spletni naslov vaše trgovine mnogo hitreje zapomnili in se posledično k vam tudi pogosteje vračali.

4. Tematska domena .BLOG

Zelo visoko na lestvici priljubljenih tematskih domen je tudi končnica .BLOG, za katero se pogosteje kot podjetja odločajo posamezniki. Seveda tisti, ki se želijo pričeti ukvarjati z bloganjem ali pa svoj obstoječi blog želijo prestaviti na novo, mnogo bolj domiselno domeno.

Če se tudi vi nameravate začeti ukvarjati s pisanjem spletnega dnevnika, vam vsekakor priporočamo registracijo domene .BLOG. V kombinaciji z njo boste namreč veliko lažje našli prosto domensko ime, ki vam bo povsem odgovarjalo.

5. Tematska domena .TECH

Imate ustanovljeno tehnološko usmerjeno podjetje? Si želite, da bi za vas izvedelo več uporabnikov spleta? Registrirajte tematsko domeno .TECH in si zagotovite, da vašega spletnega naslova ne bo pozabil prav noben obiskovalec.

Domena .TECH

Domena .TECH je primerna za vsa tehnološko usmerjena podjetja.

Domensko končnico .TECH v zadnjih časih pogosto uporabljajo novoustanovljena podjetja, ki sredstva zbirajo prek prve javne prodaje žetonov (ICO – Initial Coin Offering). Bi omenjena domena prišla prav tudi vam?

6. Tematska domena .AGENCY

Kot zadnjo danes vam predstavljamo še končnico .AGENCY, ki jo lahko uporabite za najrazličnejše agencije. Ste ustanovili turistično agencijo? Morda oglaševalsko, svetovalno ali izobraževalno? Primerov, v katerih vam bo tematska domena .AGENCY prišla prav, je zares veliko.

Vse naštete domenske končnice, poleg teh pa tudi številne druge, lahko registrirate pri NEOSERV.si.