Kaj je Softaculous in kako ga uporabljati?

Softaculous je aplikacija, ki vam omogoča samodejno namestitev programov oziroma skript v le nekaj korakih. Običajno je aplikacija del nadzorne plošče, kot je denimo cPanel. V Softaculousu so vam na voljo skoraj vse odprtokodne rešitve – od spletnih portalov, CMS sistemov za urejanje, skript za elektronsko poslovanje, pa vse do blogov, anket, galerij, forumov in podobnega.

Katere so glavne prednosti aplikacije Softaculous?

Softaculous je vodilno orodje za samodejno nameščanje skript. Iz njihovega bogatega programa jih lahko naložite več kot 397, število pa se pogosto in vztrajno zvišuje. Med najbolj priljubljene spadajo WordPress, Joomla!, osCommerce, PrestaShop, Magento, phpBB, phpAlbum, LimeSurvey in druge. Skripte lahko naložite v nekaj preprostih korakih, kar vam bo prihranilo veliko časa.

Softaculous

Softaculous omogoča hitro in preprosto namestitev programov oz. skript.

Softaculous boste lahko uporabili na večini nadzornih plošč, tudi na najbolj priljubljenih: cPanel, DirectAdmin, Plesk in ISP System.

Prednost pred konkurenčnimi aplikacijami predstavlja hiter vmesnik, ki je preprost za uporabo in pregledno oblikovan. Softaculous pa ima še eno pomembno lastnost: gre za brezplačno aplikacijo! Na voljo je tudi plačljiva (Premium) različica, ki nudi popoln paket in je namenjena naprednim uporabnikom.

Dodatne prednosti

Softaculous redno izvaja posodobitve, ki vključujejo popravke, odpravljanje hroščev in varnostne posodobitve. Kljub temu, da zbirka aplikacij ponuja kar 397 skript, boste imeli vedno na voljo zadnje verzije le-teh.

Softaculous - posodabljanje skript

Pomemben del predstavljata zasebnost uporabnikov in varnostni elementi. Razvijalci se ves čas trudijo, da ohranjajo najvišjo raven zaščite in izolacije pred zunanjim svetom in potencialnimi vsiljivci. Prav tako ne hranijo vpisov in registracij v aplikacijo ter ostalih podatkov, ki bi lahko vplivali na zmanjšanje varnosti.

Na voljo je tudi podpora, dosegljiva prek različnih dokumentov, baze znanja in bloga skupnosti. V primeru kompleksnejših težav pa vam je podporna ekipa na voljo prek elektronske pošte.

Softaculous uporablja več milijonov uporabnikov po celem svetu, število pa vsak dan raste.

Ostale prednosti si lahko ogledate na https://www.softaculous.com/softaculous/tour.

Uporaba Softaculousa za namestitev najbolj popularne aplikacije – WordPress

WordPressSoftaculous vam omogoča preprosto in hitro namestitev WordPress-a. Platforma namreč temelji na namestitvi z enim klikom. Ko vnesete potrebne podatke, bo Softaculous avtomatično organiziral in izvedel namestitev podatkovne baze, uporabniških dovoljenj, datotek za strežnik in samo namestitev WordPress-a.

Vaša naloga je torej samo, da se prijavite v svojo nadzorno ploščo, ki jo imate nastavljeno pri ponudniku gostovanja. Med možnostmi poiščite Softaculous in že ste le korak oddaljeni od namestitve svoje najljubše aplikacije.