Dodatni zaslužek za izdelovalce spletnih strani

V letu 2016 je izdelovanje spletnih strani ena izmed storitev, s katero se ukvarja zelo veliko število posameznikov in spletnih agencij. Prisotnost na svetovnem spletu je danes zares izjemno pomembna, zato ne preseneča, da je omenjena dejavnost tako zasičena. Marsikdo, ki se ukvarja z izdelovanjem spletišč, se pritožuje, da so zaslužki slabi, saj je, kot prvo, težko najti nove stranke, poleg tega pa te niso pripravljene odšteti visokih zneskov. Zato številni ponudniki pričnejo iskati alternativne možnosti za dodatni zaslužek.

Dodatni zaslužek

Ali tudi vas zanima, kako do dodatnega zaslužka na spletu?

Danes vam eno izmed njih predstavljamo tudi mi. Dodatni zaslužek je namreč možen z zakupom tako imenovanega reseller gostovanja. V slovenščini navedeni storitvi pravimo gostovanje za nadaljnjo prodajo, vendar se v praksi večkrat uporablja kar tuja zloženka.

Kaj pomeni reseller gostovanje?

Reseller gostovanje (spletnogostovanje.net) deluje tako: naročnik pri ponudniku gostovanja zakupi večjo količino prostora na strežniku, nato pa samostojno oblikuje manjše pakete in jih prodaja svojim strankam v sklopu svojega podjetja. Končni naročnik tako praktično ne vidi, da gre za storitev, ki je pravzaprav ne ponuja oseba, pri kateri je storitev zakupil.

Reseller gostovanje

Pri reseller gostovanju gre za nadaljno prodajov manjših paketov.

Reseller gostovanje predstavlja idealno možnost dodatnega zaslužka za izdelovalce spletnih strani, saj lahko naročniku ponudijo celostno storitev za spletno predstavitev. Končni naročnik prejme spletno stran in tudi prostor na strežniku, ostane mu le, da registrira domeno, na kateri je spletišče postavljeno. Največkrat tudi za to poskrbi oseba oz. podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, ali pa stranki pri registraciji domene vsaj pomaga.

Koliko je možno zaslužiti z reseller gostovanjem?

Višina dodatnega zaslužka, ki ga omogoča reseller gostovanje, je odvisna od naslednjih dejavnikov:

  • cena reseller gostovanja
  • število končnih naročnikov
  • cenovna politika (cene paketov)
  • učinkovitost upravljanja s prostorom na strežniku

Najpomembnejšega izmed zgoraj naštetih dejavnikov zagotovo predstavlja število končnih naročnikov. Več kot ima podjetje, ki se je odločilo za reseller gostovanje, strank, večji dodatni zaslužek lahko ustvarja. V začetku, ko končnih naročnikov še nima veliko, ustvarja izgubo, nato pa sorazmerno s strankami narašča tudi dobiček.

Pa si poglejmo enostaven in poenostavljen izračun:

  • Cena reseller gostovanja (10 GB prostora): 30 € / mesec
  • Število paketov za končno prodajo: 10 x 1 GB
  • Cena paketov: 8 € / mesec
  • Dobiček: (10 x 8 €) – 30 € = 50 € / mesec

Zgornji izračun lepo prikaže, da je z reseller gostovanjem možno ustvarjati soliden dodaten dobiček. V navedenem primeru ta še ni tako visok, saj smo pri izračunu upoštevali, da ima podjetje, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, le 10 naročnikov. V primeru, da bi jih imelo več, pa bi bil zaslužek lahko tudi precej višji. Nekatera tuja podjetja z reseller gostovanjem ustvarjajo tudi več tisoč dolarjev dobička mesečno. To pa je že kar lep dodatni zaslužek, mar ne?