Ugodnosti pri spletnem gostovanju

Izbira ponudnika gostovanja

Katerega ponudnika gostovanja izbrati?

Prav vsak lastnik spletne strani si želi, da bi bil dostop do nje zanesljiv, nemoten in hiter, zato ni vseeno, kateremu ponudniku zaupa gostovanje svoje strani na svetovnem spletu. Izbira ponudnika gostovanja ni odvisna le od njegove zanesljivosti in kakovosti strežnikov ter specifičnih tehničnih značilnosti, temveč tudi od cene.

Za bolj zahtevne spletne strani, ki na strežnikih zasedejo veliko prostora in potrebujejo večji prenos podatkov, boste morali odšteti več denarja, gostovanje manjših spletnih strani pa lahko dobite že za pičlih nekaj evrov na mesec. Ker pa so cene od ponudnika do ponudnika lahko zelo različne, se vedno pojavi vprašanje, če je izbira najcenejšega tudi najboljša. Poleg tega se nekoliko razlikujejo tudi njihovi paketi, kar še dodatno oteži izbiro ponudnika. Najprej moramo dobro preučiti, kateri paket gostovanja sploh potrebujemo, nato pa je smiselno preveriti še, če se lahko dokopljemo do kakšnih ugodnosti.

Osnovni paketi za posameznike in manjša podjetja

Za posameznike in manjša (včasih tudi srednja) podjetja je pogosto dovolj že najugodnejši paket gostovanja, saj je oblikovan tako, da je v njem zajeto prav vse, kar potrebujete. Vedeti morate, da lahko vedno zakupite tudi dodaten prostor na strežniku, če se vaša spletna stran poveča, zato se je na začetku najbolje odločiti za osnovni paket, ki ga kasneje lahko nadgradite. Pred odločitvijo o tem, ali je tak paket res pravi za vas, se ne bojte poklicati vašega ponudnika spletnega gostovanja in ga povprašati o vsem, kar vas zanima, saj vam bo z veseljem svetoval pri izbiri. Le komu bi bilo odveč odgovoriti na nekaj vprašanj, če si s tem poveča možnosti za pridobitev nove stranke?

Možnost dodatnih ugodnosti

Spletni ponudniki gostovanja pogosto nudijo tudi posebne popuste za nove stranke, pa tudi za tiste, ki se odločijo zakupiti gostovanje za več spletnih strani ali pa poleg gostovanja izberejo še kakšno drugo storitev, na primer registracijo ali prenos domene. Takšna storitev je lahko celo brezplačna, zato svojega novega ponudnika gostovanja ne pozabite povprašati tudi o tem. Sicer cena osnovnega paketa gostovanja običajno ni visoka, toda prav nihče se ne bo branil dodatne ugodnosti ali popusta.

Ugodnosti spletnega gostovanja

izračun ugodnosti spletnega gostovanja

Ceno gostovanja vaše spletne strani lahko zmanjšate tudi tako, da uporabite različne promocijske kode. Če veste, da boste gostovanje za določeno spletno stran potrebovali več let, lahko prihranite svoj denar tako, da zakupite gostovanje za dalj časa. Že če se odločite samo za dvoletno gostovanje, ste pogosto deležni velikega popusta, pri večletnem zakupu spletnega gostovanja pa se vaš prihranek le še veča, zato se vam vsekakor splača razmisliti, če je to dobra izbira za vas. Največkrat se izkaže, da je zakup spletnega gostovanja za več let vnaprej prava izbira, saj večina s svojim spletnim projektom ne misli prenehati že po letu dni. Seveda pa morate pred odločitvijo za ponudnika le-tega dobro preučiti, saj zagotovo ne želite zakupiti slabe storitve za več let.

Zakaj bi za gostovanje plačevali ogromno denarja, če pa lahko kvalitetno in zanesljivo storitev s 24-urno podporo uporabnikom dobite že po zelo ugodni ceni, ki vas ne bo udarila po žepu? Odločitev o tem, katerega ponudnika spletnega gostovanja boste izbrali, je vaša, a vsekakor se pred izbiro splača pozanimati o različnih možnostih ter med njimi izbrati tisto gostovanje, ki vam ne nudi le vsega, kar potrebujete, ampak je tudi cenovno ugodno.