Joomla gostovanje

Včasih smo za postavitev enostavne spletne strani potrebovali več dni, za bolj zahtevne pa tudi več mesecev. Seveda smo morali znati programirati in hkrati biti tudi grafični oblikovalci. Danes je zgodba povsem drugačna, saj obstajajo različni sistemi, na katerih temeljijo mnoge spletne strani. Takšen sistem imenujemo CMS – Content Management System.

CMS - Content Management System

CMS sistem WordPress smo vam že predstavili, danes pa bomo govorili o sistemu Joomla! in seveda tudi o tem, katero je najboljše Joomla gostovanje. Po podatkih številnih spletnih statistih je Joomla! drugi najbolj uporabljen CMS – takoj za WordPressom.

Joomla! – kratka predstavitev sistema

Joomla! je bila prvič objavljena v sredini septembra 2005, kar pomeni, da sistem obstaja že skoraj 10 let. Od takrat naprej se je odprtokodni sistem močno razvil in prejel večje število spletnih nagrad. Nekaj časa je CMS veljal za precej ranljivega, saj so bili številni uporabniki sistema žrtve napadov spletnih nepridipravov. Danes pa je sistem mnogo bolj zanesljiv in varen, zato ne preseneča, da ga za postavitev spletne strani še vedno uporablja zavidljivo število spletnih uporabnikov.

Joomla!

Joomla! – odprtokodni CMS

Naj vam na kratko še dodatno predstavimo sistem, nato pa bomo več besed namenili Joomla gostovanju. Uporaba sistema Joomla! je brezplačna in relativno enostavna. Sicer je WordPress nekoliko enostavnejši za uporabo, vendar se tudi Joomle relativno hitro navadimo. Namestimo si lahko najrazličnejše razširitve – tako brezplačne kot plačljive, prav tako pa lahko izbiramo med številnimi brezplačnimi in plačljivimi grafičnimi predlogami.

Katero gostovanje izbrati?

Joomla gostovanje mora biti dovolj kakovostno, da spletna stran, ki temelji na omenjenem sistemu, deluje nemoteno. Najprej si poglejmo, katera oblika gostovanja je primerna za Joomlo. Za večino spletišč najboljšo možnost predstavlja deljeno spletno gostovanje, vendar morate pri zakupu storitve biti prepričani, da bo vaša stran gostovala na tehnično brezhibnem strežniku pri zaupanja vrednem ponudniku. Prepričajte se, da ima strežnik vgrajene SSD diske, za katere se odloča vse večje število ponudnikov gostovanja.

Joomla gostovanje

Joomla gostovanje

Na dobrem deljenem strežniku bo Joomla stran delovala optimalno, kar pomeni, da bo delovala povsem enako kot na VPS gostovanju, za katerega pa je potrebno odšteti precej več denarja. VPS gostovanje vam za Joomlo priporočamo le, če gre za zelo obsežno in obiskano spletno stran. V tem primeru bi obremenitev deljenega strežnika znala biti prevelika, zato je bolj smiseln zakup dražjega VPS gostovanja.

Priskrbite si kakovostno Joomla gostovanje pri ponudniku, ki omogoča enostavno namestitev sistema prek nadzorne plošče z aplikacijami Softaculous.