Kako pomembna so mnenja naročnikov?

Se pred nakupom dražjega izdelka pogosto ozirate na mnenja ljudi, ki so prav ta izdelek v preteklosti že kupili? Ali na spletu večkrat iščete recenzije storitev, denimo masaž v točno določenem masažnem salonu? Morda ob tem pogosto končate na forumih in blogih, kjer ljudje javno hvalijo in kritizirajo posamezne ponudnike? Seveda s tem ni prav nič narobe. Nasprotno, pred nakupom izdelka ali storitve se je zagotovo pametno pozanimati o sami kakovosti, morebitnih zavajajočih informacijah in še čem. Enako velja za spletno gostovanje.

Mnenja naročnikov

Mnenja obstoječih in bivših naročnikov so pri izbiri gostovanja zelo pomembna.

Pred zakupom prostora na strežniku se je ne le smiselno, temveč nujno pozanimati o kakovosti storitve, ki vam jo lahko ponudi posamezni ponudnik. Podjetij, ki omogočajo spletno gostovanje, je danes zares veliko, dejstvo pa je, da so odstopanja v kakovosti prejete storitve lahko zelo velike. Že res, da običajno za višjo ceno prejmemo tudi višjo kakovost storitve, toda še zdaleč ni vedno tako. Zato vsekakor naredite »domačo nalogo«. Preden se odločite za ponudnika gostovanja, se prepričajte, da ne boste že kmalu po začetku uporabe storitve razočarani in iskali novo rešitev.

Kako se prepričati, ali je posamezno podjetje, ki nudi spletno gostovanje, vredno zaupanja in denarja? V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj načinov, s pomočjo katerih boste lažje prepoznali visoko kakovostnega ponudnika gostovanja.

1. Oglejte si spletno stran

Splošen vtis o ponudniku gostovanja boste dobili z ogledom njegove spletne strani. Lahko že na prvi pogled opazite, da je ta povsem zastarela? Sklepate lahko, da je ponudnika povozil čas. V tem primeru raje poiščite drugega, saj svoje spletne strani zagotovo ne želite gostovati na zastarelem in počasnem strežniku.

Nekateri ponudniki gostovanja na svojih spletnih straneh objavljajo mnenja naročnikov. Pri teh bodite previdni, saj tam ne gre pričakovati tudi negativnih kritih. Nekoliko bolj verodostojni so video posnetki, v katerih naročniki podajajo svoja mnenja in izkušnje s prejeto storitvijo.

2. Povprašajte prijatelje, znance, sodelavce

V letu 2017 ima že skoraj vsakdo svojo spletno stran. To še posebej velja za podjetja, saj v nasprotnem primeru zamujajo veliko priložnost – vidnost na svetovnem spletu. Povprašajte torej svoje znance, prijatelje in sodelavce, pri katerem podjetju gostujejo svoje spletne strani.

Spraševanje sodelavcev

O izbiri ponudnika spletnega gostovanja povprašajte tudi svoje sodelavce.

So zadovoljni? Imajo dobre izkušnje s tehnično podporo? So njihove strani hitro odzivne in vedno dostopne? Kako pa je z izdelavo varnostnih kopij? Bi lahko izpostavili kakšno slabost ali negativno izkušnjo? Zastavite jim čim več vprašanj, ki vam bodo dala dobro predstavo o ponudniku spletnega gostovanja.

3. Preglejte bloge in preverite forume

Če boste v Google vtipkali kaj v povezavi s spletnim gostovanjem in posameznim ponudnikom, boste zagotovo našli kakšen blog, na katerem bo podana recenzija, morda tudi osebna izkušnja s ponudnikom. Predvsem ko boste iskali tuje gostovanje, si boste lahko pomagali tudi z raznimi »review« spletnimi portali, kjer pa zopet velja biti previden. Lastniki portalov lahko namreč najbolj hvalijo tistega, od katerega imajo največ koristi.

Zelo dober vir informacij so tudi forumi, na katerih uporabniki brez zadržkov nizajo prednosti in slabosti teh in onih ponudnikov. Predvsem slabosti. Če boste torej videli, da je zelo veliko uporabnikov nezadovoljnih, denimo s podporno službo ponudnika gostovanja, je to dober znak, da poiščete drugega.