Ali vaš ponudnik gostovanja uporablja SSD tehnologijo?

Imate spletno stran? Veste, pri katerem ponudniku gostuje? Morda veste tudi to, ali vaš ponudnik spletnega gostovanja uporablja SSD diskovna polja? To je zelo pomemben podatek, saj lahko SSD tehnologija bistveno doprinese k hitrosti delovanja spletnega mesta.

SSD diskovna enota

SSD diskovne enote so manjše in mnogo hitrejše od HDD enot.

Gre le za to, ali so v strežnik, na katerem so shranjene datoteke in podatkovne baze vaše spletne strani, vgrajene SSD diskovne enote ali ne. Marsikateri ponudnik namreč še vedno uporablja HDD diske, ki jih je čas že kar pošteno povozil.

Ali ponudnik na svoji strani oglašuje SSD gostovanje?

Če ima ponudnik spletnega gostovanja na svoji spletni strani javno objavljene podatke o svoji strojni opremi, je to eden od pokazateljev, da gre po vsej verjetnosti za kakovostnega ponudnika. Takšen, ki bi uporabljal zastarelo opremo, si namreč ne bi drznil objavljati omenjenih podatkov, saj bi z njimi naročnike dobesedno odganjal.

Pred zakupom gostovanja se torej prepričajte, da ima ponudnik gostovanja na spletni strani objavljen podatek o uporabi SSD tehnologije. Če le-tega nima, po vsej verjetnosti uporablja HDD diske. Zakaj? Ker je razlika v delovanju zares velika, in posledično dvomimo, da katerikoli ponudnik, ki mu je mar za svoj posel, ne bi oglaševal SSD gostovanja.

Katere prednosti nudijo SSD diskovne enote?

Glavna prednost SSD diskov je vsekakor v njihovi hitrosti. SSD gostovanje je od klasičnega kar do 5x hitrejše, saj SSD tehnologija deluje povsem drugače kot HDD. Pri SSD enotah ni gibljivih delov, temveč je princip delovanja podoben kot pri USB ključkih. Na ta način SSD diski do podatkov dostopajo mnogo hitreje, enako pa velja tudi za zapisovanje podatkov.

HDD in SSD diskovne enote

Na levi strani je prikazana HDD, na desni pa SSD diskovna enota.

Poleg hitrosti velja omeniti tudi življenjsko dobo, ki je v primeru SSD diskovnih enot precej daljša. O tem priča tudi garancija, ki pri HDD diskih običajno znaša 3 leta, pri SSD pa 5 let.

SSD diskovne enote porabijo tudi manj energije, kar na dolgi rok lahko predstavlja omembe vredne prihranke.

Zagotovite si hitro SSD spletno gostovanje!

NEOSERV.SINaj vam za konec predstavimo še slovenskega ponudnika gostovanja NEOSERV.SI, pri katerem so v strežnike že vgrajena SSD diskovna polja. Gostovanje na njihovih strežnikih je mnogo hitrejše kot pri marsikaterem drugem domačem ponudniku, poleg tega pa se pri omenjenem podjetju lahko pohvalijo tudi z zelo ustrežljivo ekipo za pomoč naročnikom.

Če vaša spletna stran deluje počasi, vam vsekakor priporočamo, da ponudnika kontaktirate. Po vsej verjetnosti vam bo spletno stran brezplačno prenesel na enega izmed svojih SSD strežnikov. In če pri trenutnem ponudniku ne uporabljajo SSD tehnologije, boste razliko v hitrosti zagotovo zaznali takoj. Ne le vi, tudi obiskovalci vaše spletne strani.